Cybervlog FERM
News 29 juni 2021

Cyberveilig in de Rotterdamse Haven - Vlogserie SmartPort, Afl 4: FERM

Cyberveiligheid in de logistieke sector; uit onderzoek blijkt dat het hoger op de agenda moet. Maar hoe dan? Anique Kuijpers neemt ons een aantal weken mee in de wereld van cyberveiligheid in de Rotterdamse haven. Met experts gaat zij in gesprek over ketensamenwerking, beleid en cyberveiligheid, de techniek en awareness.

Onderstaande video is aflevering 4 van de serie: in gesprek met FERM-directeur Evelien Bras over cybersecurity, awareness, en de stappen die we gezamenlijk kunnen nemen om de (cyber)weerbaar van de Rotterdamse Haven te verhogen.

"Zoals je al gelezen hebt in de aanbevelingen van het rapport van SmartPort en de partners, is samenwerking cruciaal. Dat zit in verschillende zaken. Enerzijds bijblijven, dus awareness, maar ook praktische handelingsperspectieven om concreet iets aan te kunnen pakken. Daarnaast faciliteren we gemeenschappelijke inkoop, zodat je diensten en producten kostenefficiënt aan kunt schaffen, maar ook weet wát je in huis moet halen, en bij wie je het beste kunt kopen." Wil je weten wat FERM nog meer biedt of waarom jouw organisatie zich ook aan moet sluiten, bekijk dan de volledige vlog hieronder of kijk op ferm-rotterdam.nl/participant-worden.

Deze vlogserie is gemaakt in samenwerking met Deltalinqs, REQON B.V., FERM en TNO. De eerste aflevering vind je hier, het tweeluik over cyberveiligheid vind je hier (deel 1, Rik Poulus) van en daar (deel 2, Peter van Loo), en het genoemde rapport download je hier.