PCC 17 november
News 27 oktober 2022

Quantum technologie in het FERM Port Cyber Café op 17 november

De beveiliging van informatieoverdracht via het internet is van cruciaal belang voor elke organisatie. Knoeien met informatiekanalen heeft aanzienlijke financiële gevolgen en kan potentieel levensbedreigend zijn. Daarom gaan we in het laatste FERM Port Cyber Café van 2022 lekker 'nerden' met quantum technology naar aanleiding van een deze maand verschenen publicatie...

Quantum Technology: The Future Is Now!

De komst van de quantumcomputer is dichterbij dan je denkt. Niet voor niets waarschuwde de AIVD al in 2015 voor de juiste voorbereiding. Want data die nu voor langere tijd worden vastgelegd met behulp van een bestaand algoritme lopen het risico later alsnog gekraakt te worden met een quantumcomputer. Met andere woorden; ook de informatie die je nu versleutelt en die voor langere tijd beschermd moet blijven, is straks kwetsbaar. Gelukkig is er een nieuw type beveiligd quantumnetwerk dat meerdere gebruikers via een centrale hub met elkaar kan verbinden op een kosteneffectieve en schaalbare manier. En dat is precies waar we op 17 november over gaan hebben.

Het afluisteren van de communicatiesystemen tussen partijen kan leiden tot aanzienlijke financiële verliezen, verstoring van de kritische bedrijfsvoering of fysieke schade. Een quantumcommunicatie-infrastructuur verzekert een onaftapbare verbinding en verbetert de logistieke ketens waarvan Rotterdam deel uitmaakt, en daardoor ook een vitale infrastructuur op het Europese continent. Naar aanleiding van de publicatie over onaftapbaar internet voor Rotterdamse haven door Delftse quantum technologie van onder meer TU Delft, QuTech, Port of Rotterdam, InnovationQuarter, Portbase en Quantum Delta NL gaat Chris in gesprek met Ingrid Romijn (TU Delft / QuTech), Erwin Rademaker (Havenbedrijf Rotterdam) en Dimitri van Esch (ABN-AMRO). Graag tot de 17de!

Details online bijeenkomst

Datum: donderdag 17 november 2022
Locatie: digitaal (link volgt na aanmelding)
Start: 16.00 uur | Einde 17.00 uur.

Aanmelden Port Cyber Café 

We hopen je op donderdag 17 november weer van harte welkom te heten bij de laatste editie van het FERM Port Cyber Café voor dit jaar. Meld je aan via aanmelden@ferm-rotterdam.nl om je op te geven om de digitale bijeenkomst bij te wonen. Je ontvangt dan vóór de 17de de juiste link om deel te nemen.

FERM-participanten en onze publieke partners worden uitgenodigd om fysiek in de studio aan te schuiven en krijgen daarover apart bericht.

Identity and Access Management

IAM, Identity and Access Management, was het onderwerp van de vorige bijeenkomst. Bekijk de samenvatting hierboven of lees het verslag hier.

Word lid van FERM

Blijf alert. Installeer patches en let op phishing mails. En -voor alle bedrijven in de Rotterdamse haven- sluit je aan bij FERM. Zodat je daarnaast ook acute dreigingsinformatie kunt ontvangen en vragen kunt stellen aan de vertrouwde community om je heen. Dat blijkt in de praktijk erg nuttig te zijn voor bedrijven van klein naar groot, van mkb (zonder eigen IT) tot aan de grote multinationals. Kijk voor meer informatie op ferm-rotterdam.nl/lid-worden.

En, voor MKB-ers (of grote bedrijven met kleinere partners in de keten): lees hier over onze actie rond de cyberscan van 1500 euro voor 250 met hulp van provincie Zuid-Holland!

VIND FERM OOK OP LINKEDIN  | TWITTER 

SCHRIJF JE IN VOOR DE NIEUWSBRIEF