Digicampus
News 3 juli 2019

Staatssecretaris Knops lanceert Digicampus: samenwerking tussen wetenschap, overheid, bedrijfsleven en inwoners

Vandaag heeft staatssecretaris Knops van het ministerie van Binnenlandse zaken en Koninkrijksrelaties (BZK) tijdens het iBestuurcongres op feestelijke wijze de Digicampus gelanceerd. Digicampus is een unieke samenwerking tussen wetenschap, overheid, bedrijfsleven en inwoners. Het doel is om behoeften uit de samenleving te vertalen naar innovatieve overheidsdiensten voor inwoners en ondernemers. Bij de ontwikkeling van de Digicampus zijn de TU Delft, Logius, ICTU en Nederland ICT - dat per 1 oktober van dit jaar NLdigital zal heten- betrokken.

Broedplaats voor kennisdeling en versnellen van innovatie

Om vaart te maken met het realiseren van overheidsambities is intensieve samenwerking met bedrijven, softwareleveranciers en wetenschap nodig. Digicampus moet daaraan bijdragen: 'een broedplaats waar bedrijfsleven en wetenschap kennis kunnen delen en in een regelarme testomgeving nieuwe innovaties kunnen ontwerpen'. De overheid kan met deze kennis op haar beurt innovatie versnellen. 

Samenwerking structureel naar hoger niveau

Lotte de Bruijn, directeur van Nederland ICT is verheugd met de lancering van de Digicampus. “Als vertegenwoordiger van de Nederlandse ICT-sector signaleren we al langere tijd een kloof tussen bedrijfsleven, wetenschap en overheid. Dankzij de lancering van de Digicampus wordt die samenwerking nu structureel naar een hoger niveau getild. En dat is belangrijk, want de digitale overheid heeft grote innovatie-ambities. Bedrijfsleven en wetenschap bezitten een schat aan kennis, die zij graag willen delen. Dankzij de kruisbestuiving die binnen de Digicampus ontstaat, wordt deze kennis beter ontsloten en kunnen zij in een neutrale omgeving experimenteren met overheden. Zo kunnen er alleen maar heel mooie initiatieven ontstaan."

De Digicampus is gevestigd op het terrein van de TU Delft. Kijk voor meer informatie op www.dedigicampus.nl.

VIND FERM OOK OP LINKEDIN | TWITTER