FERM en CGI
News 19 oktober 2021

Samenwerking FERM en CGI

FERM is een samenwerking aangegaan met CGI Nederland voor de uitvoering van OT & IT cybersecurity weerbaarheidsscans en trainingen. De opdracht voor deze scans, trainingen en aanvullende diensten, die onderdeel zijn van het standaardpakket voor participanten van FERM, is vorige week in Rotterdam ondertekend.

De OT & IT cybersecurity weerbaarheidsscan van CGI, bestaande uit een organisatorische basisscan en OT netwerkscan, zijn vanaf nu standaard onderdeel van het FERM dienstenpakket voor alle participanten in het Rotterdamse havengebied. Om gebruik te maken van deze diensten krijgen de participanten van FERM een voucher. Met deze voucher kunnen ook cybersecurity trainingen aangekocht worden, bijvoorbeeld op het gebied van awareness, gespecialiseerde certificering en ethisch hacken.

FERM dient hierin als gezamenlijk inkoopportal, de invulling van de IT- en OT cybersecurity diensten wordt door CGI uitgevoerd.

Samen FERM in IT en OT

"Met deze samenwerking kiezen we bewust voor een partner die in staat is om zowel op IT als op OT een verschil te maken”, zegt Evelien Bras, directeur FERM. “Een partij die iets in zijn mars heeft voor de enorme variatie aan organisaties die we in het havengebied vinden. Want uiteindelijk gaat het om wat er gebeurt. En dát er wat gebeurt. De tijd van doen is gekomen. Niet lullen maar poetsen, zoals we in Rotterdam graag zeggen. Onze participanten zullen daar in de breedste zin van het woord voordeel bij hebben."

Bob de Leeuw, Vice-President Maritime & Logistics bij CGI: “Wij helpen graag mee aan het stimuleren van de samenwerkingen tussen bedrijven in de Rotterdamse haven en het verhogen van het bewustzijn met betrekking tot cyberrisico’s. Uiteindelijk moet de haven daarmee de best digitaal beveiligde haven van de wereld worden. Met ons hoofdkantoor in dezelfde stad, past deze lokale samenwerking op zo’n globale omgeving als de Haven van Rotterdam volledig bij de filosofie van ons bedrijf.”

 

Wil je weten wat jij kunt doen om de cyberweerbaarheid van jouw organisatie én van de gehele keten te verhogen? Bekijk dan de infographic over de FERM dienstverlening. En meld je aan op ferm-rotterdam.nl/participant-worden

VIND FERM OOK OP LINKEDIN  | TWITTER 

SCHRIJF JE IN VOOR DE NIEUWSBRIEF

Infographic dienstverlening (91.78 KB)