In november verschijnt er op ferm-rotterdam.nl een serie artikelen over storage spoofing, een vorm van cybercrime die steeds vaker opduikt en waar we gezamenlijk preventief tegen op moeten treden.

‘Storage spoofing’: een verzamelterm die we bedacht hebben voor alle vormen van verkoop van niet-bestaande opslagcapaciteiten en voorraden van grondstoffen en materialen in terminals in het Rotterdamse havengebied. De doelgroep van deze variant van fraude zijn de (inter)nationale bedrijven die in het havengebied opslag hebben óf zoeken en alle potentiële kopers van de handel die onder valse voorwendselen vanuit die terminals aangeboden wordt, maar in de praktijk niet blijkt te bestaan.

Vanuit FERM willen we ons richten op de ontwikkeling en trends binnen deze vorm van oplichting met een specifieke focus op preventie. Dat doen we onder meer door de situatie vanuit verschillende perspectieven te benaderen, waaronder (getroffen) bedrijven, het Openbaar Ministerie en de Zeehavenpolitie, en door concrete tips en adviezen te delen. Komende maand lees je meer over deze vorm van fraude.

Voor nu een concrete waarschuwing: ook deze week is er een serie nep-terminals aangetroffen. Vanuit de website –alliance-marine.ru- zijn cybercriminelen actief om je te verleiden met aantrekkelijke deals voor producten en opslag die niet blijken te bestaan. Beware!

Sluit je aan bij FERM

Blijf alert. Installeer updates en let op phishing mails. Gebruik MFA. En – voor alle bedrijven in de Rotterdamse haven – sluit je aan bij FERM. Zodat je daarnaast ook acute dreigingsinformatie kunt ontvangen, vragen kunt stellen aan de vertrouwde community om je heen, en ondersteund kunt worden in de stappen richting NIS2.

Kijk voor meer informatie op ferm-rotterdam.nl/lid-worden
Aan deelname is altijd een kosteloze proefperiode verbonden.

En wist je dat je als participant mee kunt doen aan onze cybercrisistrainingen in mei en Cybernautics-FERM in juni? Volgens experts uit het veld is de waarde van de training en de oefening gelijk aan het tienvoudige van je deelname aan FERM. Directe value for money dus! | Lees meer op ferm-rotterdam.nl/cybernautics

Vind FERM ook op LinkedIn | Twitter

Deel dit bericht