NCSC kennissessies
News 5 januari 2022

NCSC kennisevenementen Cybersecurity voor Industriële Systemen volledig terug te kijken

Source: NCSC

In het najaar deelden we de uitnodigingen voor diverse NCSC kennisevenementen rond Cybersecurity voor Industriële Systemen. In november werd in drie sessies aandacht besteed aan de thema's Incidenten en dreigingen, Security by Design en tot slot Inkooptrajecten.

In dat laatste webinar stond het inkooptraject voor industriële systemen centraal, en ook de rol die normen daarbij spelen. De CSR schreef in haar advies van april 2020 al dat er werk aan de winkel is om de cybersecurity van IACS in de vitale infrastructuur op orde te krijgen en dat organisaties hier ondersteuning bij moeten krijgen.We staan graag even extra stil bij dat onderwerp, met vragen als zijn er aparte inkoopeisen nodig, hoe worden normen effectief betrokken, en waar kun je je leverancier aanvullen? Daarnaast is onze FERM Port Cyber-gastheer en inmiddels directeur van het Dutch Institute for Vulnerability Disclosure als presentator een van de experts aan tafel.

De drie webinars zijn inmiddels integraal terug te kijken op deze pagina op de website van het NCSC. De kennissessie rond Inkooptrajecten is de derde video.

 

Wil je weten wat jij kunt doen om de cyberweerbaarheid van jouw organisatie én van de gehele keten te verhogen? Bekijk dan de infographic over de FERM dienstverlening. En meld je aan op ferm-rotterdam.nl/participant-worden

VIND FERM OOK OP LINKEDIN  | TWITTER 

SCHRIJF JE IN VOOR DE NIEUWSBRIEF