Kennissessies
News 13 oktober 2021

NCSC kennisevenement Cybersecurity voor Industriële Systemen: webinars op 10, 17 en 23 november

Source: NCSC

Het Cybersecurity Beeld Nederland 2021 stelt dat wereldwijd vitale processen in de sectoren elektriciteit, water, olie & gas, chemie, voedsel, transport en de zorg doelwit zijn geweest van digitale aanvallen door criminele groepen. De afhankelijkheid van industriële automatisering en procesbeheersystemen (IACS) groeit snel in onze samenleving en een verstoring van deze systemen heeft vaak verstrekkende gevolgen.

De CSR schrijft in haar advies van april 2020 dat er werk aan de winkel is om de cybersecurity van IACS in de vitale infrastructuur op orde te krijgen en dat organisaties hier ondersteuning bij moeten krijgen. Met deze serie digitale webinars wil het NCSC meer aandacht creëren voor de cybersecurity van IACS.

Programma Cybersecurity voor Industriële Systemen

In deze serie besteedt het team van het NCSC per webinar aandacht aan een belangrijk thema gerelateerd aan de beveiliging van IACS. De eerste webinar gaat over incidenten en dreigingen. De tweede webinar gaat over security by design, en de derde over het inkoopproces van industriële controlesystemen.

Elke sessie bestaat uit vier experts die onder leiding van host Peter Zinn in zullen gaan op verschillende onderdelen en stellingen met betrekking tot het thema van de webinar. Ook betrekken zij het publiek tijdens de sessie en is het mogelijk zelf vragen te stellen.

Woensdag 10 november 16:00 uur:  Incidenten en dreigingen
In de eerste webinar wordt met experts gesproken over de dreigingen waar organisaties mee te maken hebben. Welke methoden gebruiken aanvallers, wat gebeurt er als ze slagen en hoe kunnen we aanvallen tijdig herkennen?

Woensdag 17 november 16:00 uur: Security by Design
Hoe brengen we veiligheid en bruikbaarheid bij elkaar? Het tweede webinar is een ronde tafel over hoe we industriële controlesystemen vanaf het begin veiliger kunnen maken.

Dinsdag 23 november 16:00 uur: Inkooptraject en normen
Naast het beheer van industriële systemen is ook het verantwoord inkopen ervan belangrijk. In de laatste webinar staat het inkooptraject voor industriële systemen centraal, en ook de rol die normen daarbij spelen. Zijn er aparte inkoopeisen nodig, hoe worden normen effectief betrokken, en waar kun je je leverancier aanvullen?

Meer info en aanmelden

Meer informatie over het evenement, het volledige programma en het registratieformulier vind je op deze website. Het evenement is openbaar. De link naar de webinar zal na registratie elke keer vlak voor het evenement toegestuurd worden.

 

Wil je weten wat jij kunt doen om de cyberweerbaarheid van jouw organisatie én van de gehele keten te verhogen? Bekijk dan de infographic over de FERM dienstverlening. En meld je aan op ferm-rotterdam.nl/participant-worden

VIND FERM OOK OP LINKEDIN  | TWITTER 

SCHRIJF JE IN VOOR DE NIEUWSBRIEF

Infographic dienstverlening (91.78 KB)