Source: NCSC

Zero trust is een veel gebruikte term binnen cybersecurity, maar wat wordt ermee bedoeld? En is het noodzakelijk om zero trust te adopteren? Het NCSC heeft een inzichtelijk factsheet gepubliceerd over het hoe en waarom van een zero trust-beleid. Op deze pagina vertellen we je wat je moet weten over een zero trust-beleid en hoe je daarmee aan de slag kunt.

Zero trust

Zero trust is een principe dat is ontwikkeld door John Kindervag in 2010, met als basisgedachte; never trust, always verify. Volgens het zero trust principe wordt niet vertrouwd op het bestaan van een ‘veilig intern netwerk’.

Steeds meer organisaties kiezen ervoor om gebruik te maken van Zero trust-principes bij het beveiligen van hun IT-infrastructuur. Zij zoeken een beveiligingsmodel dat zich effectief weet aan te passen aan de complexe moderne omgeving. In deze omgeving moeten apparaten en gegevens worden beschermd ongeacht de locatie waar zij zich bevinden of het type apparaat dat binnen organisaties wordt gebruikt.

Het NCSC-NL heeft al eerder geschreven over zero trust in verschillende naslagwerken, waaronder het ook door ons gedeelde factsheet over ransomware. Daarin staan concepten van zero trust beschreven, zoals netwerksegmentatie en autorisatie, die we hieronder nog eens zullen overnemen.

Sluit je aan bij FERM

Blijf alert. Installeer updates en let op phishing mails. Gebruik MFA. En – voor alle bedrijven in de Rotterdamse haven – sluit je aan bij FERM. Zodat je daarnaast ook acute dreigingsinformatie kunt ontvangen, vragen kunt stellen aan de vertrouwde community om je heen, en ondersteund kunt worden in de stappen richting NIS2.

Kijk voor meer informatie op ferm-rotterdam.nl/lid-worden
Aan deelname is altijd een kosteloze proefperiode van 3 maanden verbonden.
Ook krijg je direct en zonder voorwaarden een voucher van 500 euro voor diensten uit ons portfolio.

En wist je dat je als participant mee kunt doen aan onze cybercrisistrainingen in mei en Cybernautics-FERM in juni? Volgens experts uit het veld is de waarde van de training en de oefening gelijk aan het tienvoudige van je deelname aan FERM. Directe value for money dus! | Lees meer op ferm-rotterdam.nl/cybernautics

Vind FERM ook op LinkedIn | Twitter

Deel dit bericht