Source: NCSC

Het meest bekende voorbeeld van authenticatie is inloggen met een gebruikersnaam en wachtwoord. Dat is echter ook de meest onveilige vorm van authenticatie. Kwaadwillenden kunnen hier misbruik van maken en zo toegang krijgen tot accounts en systemen binnen een organisatie of van jou persoonlijk. Sterkere authenticatiemethoden bieden meer bescherming tegen dergelijke aanvallen. Voorbeelden hiervan zijn tweefactorauthenticatie en de FIDO2-standaard van de FIDO Alliance.

In de factsheet ‘Volwassen authentiseren – gebruik veilige middelen voor authenticatie’ adviseert het NCSC om je accounts op een manier te beveiligen die past bij de gevoeligheid van de gegevens en middelen waar deze toegang toe bieden.

Je kunt de factsheet downloaden op deze webpagina van het NCSC
of rechtstreeks als PDF via deze link.

Sluit je aan bij FERM

Blijf alert. Installeer updates en let op phishing mails. Gebruik MFA. En – voor alle bedrijven in de Rotterdamse haven – sluit je aan bij FERM. Zodat je daarnaast ook acute dreigingsinformatie kunt ontvangen, vragen kunt stellen aan de vertrouwde community om je heen, en ondersteund kunt worden in de stappen richting NIS2.

Kijk voor meer informatie op ferm-rotterdam.nl/lid-worden
Aan deelname is altijd een kosteloze proefperiode verbonden.

En wist je dat je als participant mee kunt doen aan onze cybercrisistrainingen in mei en Cybernautics-FERM in juni? Volgens experts uit het veld is de waarde van de training en de oefening gelijk aan het tienvoudige van je deelname aan FERM. Directe value for money dus! | Lees meer op ferm-rotterdam.nl/cybernautics

Vind FERM ook op LinkedIn | Twitter

Deel dit bericht