Sterke wachtwoorden en tweefactorauthenticatie
News 25 april 2022

NCSC factsheet ‘Volwassen authentiseren – gebruik veilige middelen voor authenticatie’

Source: NCSC

Het meest bekende voorbeeld van authenticatie is inloggen met een gebruikersnaam en wachtwoord. Dat is echter ook de meest onveilige vorm van authenticatie. Kwaadwillenden kunnen hier misbruik van maken en zo toegang krijgen tot accounts en systemen binnen een organisatie of van jou persoonlijk. Sterkere authenticatiemethoden bieden meer bescherming tegen dergelijke aanvallen. Voorbeelden hiervan zijn tweefactorauthenticatie en de FIDO2-standaard van de FIDO Alliance.

In de factsheet ‘Volwassen authentiseren – gebruik veilige middelen voor authenticatie’ adviseert het NCSC om je accounts op een manier te beveiligen die past bij de gevoeligheid van de gegevens en middelen waar deze toegang toe bieden.

Je kunt de factsheet downloaden op deze webpagina van het NCSC
of rechtstreeks als PDF via deze link.

 

Blijf alert

Blijf alert. Installeer patches en let op phishing mails. En -voor alle bedrijven in de Rotterdamse haven- sluit je aan bij FERM. Zodat je acute dreigingsinformatie kunt ontvangen en vragen kunt stellen aan de vertrouwde community om je heen. Dat is de afgelopen weken erg nuttig gebleken, van MKB (zonder eigen IT) tot aan de grote multinationals.

Voorkomen is uiteraard beter dan genezen. Wil je weten wat jij kunt doen om de cyberveiligheid van jouw organisatie én van de gehele keten te verhogen? Bekijk dan onze infographicword lid van FERM en zet een FERME stap in je cyberweerbaarheid.

 

VIND FERM OOK OP LINKEDIN  | TWITTER 

SCHRIJF JE IN VOOR DE NIEUWSBRIEF