FERM Port Cyber Café
News 5 februari 2021

Meld je aan voor FERM Port Cyber Café 18 op donderdag 18 februari | Cybersecurity in de logistieke keten

Op donderdag 18 februari aanstaande komen we samen voor het eerste Port Cyber Café in 2021. Ook deze 18de editie van onze bijeenkomsten is helaas nog steeds niet fysiek in een echt café middenin de Rotterdamse Haven, maar nog even digitaal vanuit een studio, zodat iedereen ons weer op veilige afstand kan volgen.

Cybersecurity in de logistieke keten

Het FERM Port Cyber Café staat deze keer in het teken van een onderzoek naar de cybersecurity kwetsbaarheden bij bedrijven in de transport en logistieke keten.

De afgelopen jaren zijn diverse cybersecurity-incidenten in het nieuws gekomen waaruit blijkt dat transport en logistiek een interessant doelwit zijn. Het consortium Cyber Security in Logistics heeft op basis van interviews en ethische hacks concrete handvatten geformuleerd om de beveiliging tegen cybercrime in de sector te verhogen. Doelstelling is het vergroten van het bewustzijn van het belang van digitale weerbaarheid in de logistieke keten en het bieden van concrete handvatten om de beveiliging tegen cybercrime te verbeteren.

Het onderzoek is, in opdracht van SmartPort, TLN, ACN, Reqon Security, Havenbedrijf Rotterdam en Cargonaut, door TNO uitgevoerd in de logistieke sector, maar veel van de concrete aanbevelingen zijn toepasbaar in alle sectoren. Vorige zomer heeft FERM in samenwerking met Deltalinqs en SmartPort een communitysessie georganiseerd waarin het kader en de eerste resultaten van dit onderzoek zijn gepresenteerd.
Het verslag van die bijeenkomst lees je hier.

Deze week zijn de definitieve resultaten en conclusies van dit onderzoek bekend gemaakt en zullen we hierover in gesprek gaan met enkele stakeholders uit de logistieke keten. Een samenvatting vind je alvast op onze website, en ook het complete onderzoeksrapport is via ferm-rotterdam.nl te downloaden.

Paneldiscussie

Als gasten hebben we naast de projectleider van het onderzoek en de nieuwe directeur van FERM ook enkele stakeholders uit de logistieke sector uitgenodigd, waaronder Portbase (informatie), Fenex/TLN (expediteurs en vervoer) en VRC (cargadoors). Onze vaste moderator Chris van ’t Hof gaat met hen in gesprek. In eerste instantie is dat een interview met de projectleider van het onderzoek over het betreffende rapport, gevolgd door een groepsdiscussie met onze andere gasten. Het doel is om er een interactieve sessie van te maken, dus met alle gelegenheid om weer vragen te stellen via de chat.

Details

Datum: donderdag 18 februari
Locatie: digitaal (link volgt na aanmelding)
Start: 16.00 uur, einde 17.00 uur.

Aanmelden Port Cyber Café 

We hopen je op donderdag 18 februari weer van harte welkom te heten. Aanmelden kan per e-mail via ons Port Cyber-adres: aanmelden@ferm-rotterdam.nl. Je ontvangt vervolgens vóór die datum de juiste link om deel te nemen.

Over FERM en de Port Cyber Cafés

FERM is onderdeel van het Port Cyber Resilience Programma. Doel van het programma is het stimuleren van samenwerking tussen bedrijven in de Rotterdamse haven en het verhogen van het bewustzijn met betrekking tot cyberrisico’s om zo de best digitaal beveiligde haven van de wereld te worden.

De FERM Port Cyber Cafés zijn bedoeld om met experts uit het vak samen in een informele setting dieper in een actueel onderwerp rond cybersecurity in het Rotterdamse Havengebied te duiken.

Je leest alle verslagen van de voorgaande bijeenkomsten op ferm-rotterdam.nl/port-cyber.