Cybersecuritybeleid
News 17 augustus 2021

Leden van FERM krijgen € 5.000 lidmaatschapsgeld retour als vouchers voor cyberdiensten

Samen FERM staan betekent dat we samen met alle bedrijven in het sterk verbonden netwerk van organisaties in het Haven Industrieel Complex aan ketenveiligheid werken. Uiteraard is daarbij oog voor de specifieke behoeften van de verschillende bedrijven. Naast de website, nieuwsbrief en de openbaar toegankelijke Port Cyber Café’s bieden we een pakket met diensten aan die exclusief toegankelijk zijn voor participanten, de betalende leden van FERM. Zij mogen onder meer rekenen op actuele dreigingsinformatie met dank aan onze OKTT-status, en (inkoop van) trainingen en opleidingen in ons vakgebied, inclusief jaarlijks een gezamenlijke cybercrisistraining en -oefening.

CGI Cyberweerbaarheidsscan

FERM biedt participanten daarnaast een cyberweerbaarheidsscan aan: een organisatorische basisscan ter waarde van 1.500 euro, uitgevoerd door CGI. Op advies van de RvA van FERM krijgen bestaande én nieuwe participanten een voucher voor de scan, zodat zij deze naar eigen inzicht in kunnen zetten. Dat advies is door het bestuur overgenomen.

In aanvulling daarop krijgen participanten bovendien een voucher van 3.500 euro, die ingezet kan worden voor een uitbreiding op deze scan, voor een OT-scan of voor de uitvoer van een handelingsperspectief (training, awareness campagne, et cetera). FERM dient hierin als (gezamenlijk) inkoop-portal.

Vouchers voor participanten

Deelname aan FERM kost 3.500 euro per jaar voor een looptijd van drie jaar (tot einde 2023) plus éénmalig 1.500 euro aansluitkosten. Dankzij bovenstaande constructie met vouchers is 5.000 euro van die investering al direct vrij inzetbaar voor een inzichtelijke scan en één of meerdere trainingen.

Voor bedrijven die de basisscan aantoonbaar niet nodig hebben, bijvoorbeeld omdat zij ISO27001-gecertificeerd zijn, is de waarde van de vouchers het volledige bedrag van 5.000 euro. We gaan uit van deelname binnen de huidige contractduur tot en met eind 2023. Uiteraard worden de kosten van het lidmaatschap berekend op basis van de resterende maanden van het lopende kalenderjaar.

Wil je weten wat jij kunt doen om de cyberweerbaarheid van jouw organisatie én van de gehele keten te verhogen? Bekijk dan de infographic over de FERM dienstverlening. En meld je aan op ferm-rotterdam.nl/participant-worden

 

VIND FERM OOK OP TWITTER | LINKEDIN 

SCHRIJF JE IN VOOR DE NIEUWSBRIEF