Kaspersky security hub
News 7 september 2021

Kaspersky lanceert 'low budget' security hub

Source: Kaspersky

Kaspersky heeft een gratis platform met cybersecurity tips en trucs voor kleine bedrijven gelanceerd. Volgens eigen onderzoek heeft de meerderheid van de MKB'ers (51 procent) moeite om cybersecurity te financieren. De security hub is Engelstalig en bevat tips en adviezen om met name kleine bedrijven snel op weg te helpen om de beveiliging te verbeteren.

Alle adviezen zijn kort maar krachtig, met instructies die snel uitgevoerd kunnen worden en geen zware IT- of cybersecuritykennis vereisen. Dat betekent dat een bedrijfseigenaar of elke werknemer in het bedrijf de hub kan gebruiken. We vertellen je hieronder meer over, maar adviseren om bijvoorbeeld ook de gratis tools van Digital Trust Center aandachtig te bekijken als je op zoek bent naar adviezen en oplossingen zonder budget.

Daarnaast kun je via FERM vrijblijvend gebruikmaken van de Cyber Risico Scan.

Kaspersky Cybersecurity on a Budget

Kaspersky Cybersecurity on a Budget biedt een set korte maar bruikbare aanbevelingen die relevant zijn voor elk bedrijf, evenals specifieke, maar nog steeds eenvoudig te volgen tips voor verschillende verticals en zakelijke behoeften. Denk bijvoorbeeld aan bescherming van gegevens en communicatie, veilig gebruik van verschillende digitale platformen, beveiliging van websites en meer.

"Kleine bedrijven moeten hun uitgaven zorgvuldig afwegen om door te kunnen terwijl de pandemie voortduurt, zelfs nadat de beperkingen zijn opgeheven. Volgens een nieuw Kaspersky-rapport How small businesses got through 2020-2021: Budget cuts, product launches, and new investment priorities zal van bijna de helft (47 procent) van alle Europese bedrijven de financiële situatie van de afgelopen 12 maanden waarschijnlijk permanent worden. Bedrijfsleiders moeten zorgvuldig kiezen waar ze geld aan uitgeven."

Verder onderzoek wees uit dat deze keuze vaak niet in het voordeel valt van cybersecurity. Meer dan de helft (51 procent) van de kleine bedrijven in Europa heeft moeite met de financiering van cybersecurity verbeteringen, ook al beseffen ze het belang van bescherming tegen cyberdreigingen. Kaspersky Cybersecurity on a Budget moet dergelijke bedrijven aanmoedigen om het gat te dichten of hun cybersecurity-paraatheid te controleren terwijl ze binnen het budget blijven.

Security hub driepoot

In de drie hoofdsecties van het platform kunnen bezoekers best practices leren rond de meeste algemene routines en processen in elk bedrijf, zoals hoe klantdatabases, rapporten en andere belangrijke gegevens kunnen worden beveiligd; hoe minder kan worden uitgegeven aan IT en hoe de communicatie van een bedrijf kan worden georganiseerd.

Naast de algemene aanbevelingen zijn er richtlijnen voor specifieke bedrijfsbehoeften, bijvoorbeeld als een bedrijf actief is in de gezondheidszorg of werkt met intellectueel eigendom of freelancers inhuurt. Al deze aspecten vereisen extra acties om gegevens te beschermen of aan de eisen van de autoriteiten te voldoen. Deze 'to-do's' worden weergegeven in een interactief format, waarbij je een korte vraag moet beantwoorden en vervolgens een tip krijgt om snel een aanbeveling te krijgen.

Wil je meer weten, bekijk dan de Security Hub of klik door naar Kaspersky-blogposts.

 

Wil je weten wat jij kunt doen om de cyberweerbaarheid van jouw organisatie én van de gehele keten te verhogen? Bekijk dan de infographic over de FERM dienstverlening. En meld je aan op ferm-rotterdam.nl/participant-worden

VIND FERM OOK OP LINKEDIN  | TWITTER 

SCHRIJF JE IN VOOR DE NIEUWSBRIEF

Infographic dienstverlening (91.78 KB)