Annet Koster
News 21 juli 2021

Interview Annet Koster: Havenvrouw van het Jaar 2020

Source: FERM IT-portal

Annet Koster werkt sinds 3 jaar voor de KVNR, de Koninklijke Vereniging van Nederlandse Reders. Vanwege de activiteiten die ze heeft verricht, samen met de organisatie en haar collega’s, werd ze in 2020 onderscheiden met de titel ‘Havenvrouw van het Jaar’ om haar "niet aflatende inzet in 2020 voor de reders en hun zeevarenden, die door de Covid-19-pandemie een uitermate moeilijk jaar achter de rug hebben.”

Voor het IT-portaal voor FERM-participanten gingen we in gesprek met Annet Koster, over cybersecurity in de haven, de beveiliging en de knelpunten. "Cybersecurity is voor vele organisaties nog steeds een ver-van-mijn-bed show. Organisaties weten dat het goed is op om de zaken op orde te hebben als het gaat om de cybersecurity, maar ze zijn vaak pas echt proactief alert na een aanval of dreiging. Ze hebben de voordeur wel op slot zitten, maar de achterdeur staat soms wagenwijd open."

Onze leden kunnen het hele interview lezen door in te loggen op het portal via Mijn FERM bovenaan de pagina, of rechtstreeks via deze link op portal.ferm-rotterdam.nl.

Ook participant worden van FERM? Kijk dan eens op ferm-rotterdam.nl/participant-worden.

Eerder dit jaar sprak Annet Koster met Rotterdamse Haven, Veilige Haven over de drugsproblematiek in het havengebied. Vanaf minuut 3 komt ook het onderwerp cybersecurity aan bod. "Doordat alles veel meer gedigitaliseerd wordt, zie je dat ook drugs al in een container beland, of in ieder geval in het product waarin het wordt vervoerd, ver voordat het bij een schip in de buurt komt." Ook daar zijn er nieuwe uitdagingen, want 'als het geld oplevert, wordt men creatief'.

 

 

VIND FERM OOK OP TWITTER | LINKEDIN 

SCHRIJF JE IN VOOR DE NIEUWSBRIEF

 

FERM - samen sterk in cyberweerbaarheid (flyer kleinbedrijf) 

FERM - samen sterk in cyberweerbaarheid (flyer middenbedrijf)

FERM - samen sterk in cyberweerbaarheid (flyer grootbedrijf)