Drones en Veiligheid
News 1 april 2021

FERM Port Cyber Café 22 april: Drones en Veiligheid

Ze vliegen, rijden, klimmen en varen in de haven: drones. Deze robots zijn er voor onze veiligheid, maar hoe houden we de drones zelf veilig?

Op donderdag 22 april aanstaande is er weer een FERM Port Cyber Café, met als thema Drones en Veiligheid. Ook deze editie van onze bijeenkomsten is helaas nog steeds niet fysiek in een echt café middenin de Rotterdamse Haven, maar nog even digitaal vanuit een studio, zodat iedereen ons weer op veilige afstand kan volgen.

Drones en veiligheid

Het FERM Port Cyber Café staat deze keer in het teken van Drones. De robots zijn er voor onze veiligheid, om indringers te betrappen, te kijken of er geen illegale lozingen zijn, zwakheden in constructies te detecteren en op plekken te komen die voor de mens te gevaarlijk of überhaupt niet toegankelijk zijn. Maar hoe houden we de drones zelf veilig? Hoe hack je ze en wat kunnen we daartegen doen? Wat mag je wel en niet doen met drones?

We praten hierover met twee experts: een die drones maakt, en een andere die drones hackt. David Smits is CTO van Terra Inspectioneering en gaat ons laten zien hoe hun drones op de meest moeilijk bereikbare plaatsen in de haven inspecties doen. Ze communiceren via de cloud. Hoe is dat beveiligd?

Wilfred Vos is security consultant bij Fox-IT en heeft in het verleden ook onderzoek gedaan voor het innovatiecentrum van de Luchtmacht naar verdachte drones. Tijdens zijn studie aan de Hogeschool Rotterdam won het team waar hij in zat de Final Hack competitie met de Delta Raptor, die automatisch drones hackt en ze uit de lucht haalt. Hij laat zien hoe je drones hackt en wat wel en niet mag.

Details
Datum: donderdag 22 april
Locatie: digitaal (link volgt na aanmelding)
Start: 16.00 uur, einde 17.00 uur.

Aanmelden Port Cyber Café 
We hopen je op donderdag 22 april weer van harte welkom te heten. Aanmelden kan per e-mail via ons Port Cyber-adres: aanmelden@ferm-rotterdam.nl. Je ontvangt vervolgens vóór die datum de juiste link om deel te nemen.