Vlog TNO
News 5 juli 2021

Cyberveilig in de Rotterdamse Haven - Vlogserie SmartPort, Afl 5: TNO

Cyberveiligheid in de logistieke sector; uit onderzoek blijkt dat het hoger op de agenda moet. Maar hoe dan? Anique Kuijpers neemt ons een aantal weken mee in de wereld van cyberveiligheid in de Rotterdamse haven. Met experts gaat zij in gesprek over ketensamenwerking, beleid en cyberveiligheid, de techniek en awareness.

Onderstaande video is aflevering 5 van de serie: in gesprek met Robin de Veer van TNO over cybersecurity, het recente onderzoek, awareness en wat je zoal kunt doen in geval van digitale dreiging. "De eerste stap is dat bedrijven hun medewerkers regelmatig informeren en de ontwikkelingen op dat gebied. Dat kan via diverse kanalen; denk aan nieuwsbrieven, een gerichte training, of het simuleren van een cyberincident zoals een phishing mail, waar het bedrijf en de medewerkers van kunnen leren." Bekijk de volledige video voor meer tips.

Deze vlogserie is gemaakt in samenwerking met Deltalinqs, REQON B.V., FERM en TNO. Kijk hier voor de aflevering met FERM (én links naar alle eerdere afleveringen), het genoemde rapport download je hier.