Cybersecurity vlogs
News 22 juni 2021

Cyberveilig in de Rotterdamse Haven - Vlogserie SmartPort, Afl 3: Deltalinqs

Cyberveiligheid in de logistieke sector; uit onderzoek blijkt dat het hoger op de agenda moet. Maar hoe dan? Anique Kuijpers neemt ons een aantal weken mee in de wereld van cyberveiligheid in de Rotterdamse haven. Met experts gaat zij in gesprek over ketensamenwerking, beleid en cyberveiligheid, de techniek en awareness.

Onderstaande video is aflevering 3 van de serie: in gesprek met Peter van Loo van Deltalinqs over cyberveiligheid en beleid. Een onderwerp dat in twee delen aan bod komt in deze reeks, want vorige week verscheen al het gesprek met Rik Poulus van TNO

"Digitalisering als maatschappelijke ontwikkeling raakt alle facetten van een organisatie. Het is niet één afdeling, of één proces, maar het raakt alle onderdelen. En als je het hebt over de weerbaarheid, dus de risico's van digitalisering en de bescherming daartegen, dan raakt dat ook de gehele organisatie."

Deze vlogserie is gemaakt in samenwerking met Deltalinqs, REQON B.V., FERM en TNO. De eerste aflevering vind je hier, het genoemde rapport download je hier.