Tweede Port Cyber Café
Event 25 augustus 2017

Tweede FERM Port Cyber Café

Op donderdag 14 september vindt de tweede editie van het FERM Port Cyber Café plaats. In het verlengde van het 'Sta jij FERM'-seminar in Spijkenisse komen we periodiek met sprekers en experts samen om in een informele setting dieper in een actueel onderwerp van cybersecurity in de Rotterdamse haven te duiken.

Lees ook het verslag van de eerste editie op 20 juli

THEMA: AWARENESS
Waar we bij de pilot-editie in juli aandacht gaven aan specifieke onderwerpen binnen de cybersecurity, zoals beveiligen tegen ransomware en het uitvoeren van een risicoscan, doen we komende maand een klein stapje terug. We zetten namelijk het thema awareness in de schijnwerpers, informatiebewustzijn. Chris van 't Hof zal in Courzand opnieuw optreden als moderator om ons door de woelige wateren van de cybersecurity te loodsen, deze keer met uitgebreide sessies van Havenbedrijf Rotterdam en Awareways over informatiebewustzijn:

  • Marijn van Schoote, Information Security Officer van het Havenbedrijf Rotterdam, neemt je mee door een format van een informatie-beveiligingsbeleid met tips en tricks bij het maken van keuzes en het opstellen van beleid;
  • Maarten Timmerman, directeur van Awareways, gaat in op de belangrijkste schakel in de beveiligingsketen, de mens. Wist je dat 7 van de 10 beveiligingsincidenten worden veroorzaakt door menselijk handelen? Hoe verander je gedrag en creëer je een informatie bewuste cultuur binnen jouw organisatie?  

 

Ben jij binnen jouw organisatie verantwoordelijk voor veilig digitaal werken? En heb je behoefte aan tips, adviezen en vooral concrete handvatten van de experts die we voor de FERM Port Cyber Café’s uitnodigen? Meld je dan snel aan via contact@ferm-rotterdam.nl, er zijn opnieuw 50 plekken beschikbaar!

PORT CYBER CAFÉ II: Donderdag 14 september 2017
16.00-18.00 uur, Café Restaurant Courzand, Courzandseweg 40 Rotterdam. Moderator: Chris van 't Hof. De Port Cyber Café's volgen elkaar in snel tempo op, we houden je via deze website op de hoogte!