Kom op donderdag 23 maart a.s. naar het ‘Sta jij FERM?’ seminar in Theater De Stoep in Spijkenisse van 15:30 – 20:00 uur.

Graag geven we je de kennis en kunde om jouw organisatie digitaal weerbaar te maken en je te informeren om hier de goede stappen in te zetten. Tijdens het seminar reiken wij je handvatten aan om cybersecurity binnen jouw organisatie in orde te brengen. Het programma is als volgt:

15:30 – 16:00 uur
Registratie

16:00 – 16:30 uur
Opening door René de Vries – Port Cyber Resilience Officer

16:30 – 16:50 uur
Hackervaring; wat is er gebeurd en hoe is het opgelost

16:50 –  17:20 uur
Demonstratie Ethical Hacking door Northwave

17:15 – 18:15 uur 
Pauze met buffet

18:15 – 19:45 uur
Plenaire sessie onder leiding van Chris van ‘t Hof met de volgende experts:

Maarten Timmerman – Awareways
Hoe creëer je bewustwording en gedragsverandering onder medewerkers?

Annet Govaert – Proos – Sr. Product Specialist Aansprakelijkheid en Cyber – Concordia De Keizer
Wat zijn de juridische en financiële consequenties als jouw bedrijf gehackt wordt

Marc de Jong Luneau – Northwave
Welke technologie, organisatie en skills heb je nodig om je informatiebeveiliging bedrijfsbreed naar een hoger plan te trekken? Uitbesteden of zelf doen? 

Fred Streefland – Palo Alto Networks
Hoe zit het met de beveiliging van de data van jouw organisatie? Is de cloud veiliger dan data op kantoor?

19:45 – 20:00 uur
Afsluiting door Chris van ’t Hof

Ben je werkzaam bij een bedrijf in de Rotterdamse haven en ben je geïnteresseerd om te komen, mail dan voor 10 maart naar Margriet Jansen: mae.jansen@portofrotterdam.com.

Samen staan we FERM

Cybersecurity is onderwerp van de dag. We zetten meer en meer in op de voordelen van digitalisering, maar daarmee neemt ook het risico op cybercrime toe. Met name de kleinere organisaties hebben niet altijd de kennis en kunde in huis om hun cyberveiligheid op orde te krijgen. Als overheid en publieke partner van FERM wil de provincie Zuid-Holland daarbij helpen. Daarom starten we een campagne waarbij mkb’ers voor slechts 250 euro een cyberscan ter waarde van 1500 euro uit kunnen laten voeren door onze partner CGI.

De campagne is een volgende stap in het stimuleren van samenwerkingen tussen bedrijven en het verhogen van het bewustzijn met betrekking tot de risico’s van digitalisering. Ons doel is de Rotterdamse haven de best digitaal beveiligde haven van de wereld te maken. Om dat te bereiken willen we mkb’ers ondersteunen in hun cyberweerbaarheid.

CGI cyberweerbaarheidsscan

De scan van CGI is een ‘nulmeting’ van jouw bedrijf en brengt de huidige situatie in kaart. Dankzij deze nulmeting krijg je een helder en praktisch inzicht in de beveiligingsrisico’s. Dat levert je concrete ideeën op over wat je kunt verbeteren op het gebied van cybersecurity: wat gaat er goed, wat kan er beter – en hoe kun je dat aanpakken? Zo ben je beter bestand tegen incidenten én kun je daar sneller en gerichter naar handelen.

Doelgroep en invulling

Doelgroep voor deze campagne zijn mkb-organisaties met maximaal 50 medewerkers. Het heeft de voorkeur om de innovatievolgende mkb’er te bereiken. Voor deelnemers bestaat het project uit een door CGI uitgevoerde cyberweerbaarheidsscan, een enquête met aansluitend een rapportage, en waar mogelijk een evaluerend interview vanuit FERM.

De scan bestaat uit het gezamenlijk doorlopen van een vragenlijst gebaseerd op de ISO 27001 richtlijnen, zodat je direct inzicht krijgt in de situatie van jouw organisatie ten opzichte van die internationale standaard. Deelname neemt in totaal ongeveer 6 uur in beslag, verspreid over 3 verschillende communicatiemomenten met CGI;

(1) introductie van de scan en de vragenlijst, en het maken van een start met de vragen;
(2) afmaken van de vragenlijst;
(3) presentatie eindrapport en suggesties ter verbetering en eventuele vervolgstappen.

Vanwege de hoge kosten voor de volledige campagne worden deelnemende organisaties voor het eigen aandeel van 250 euro bij aanvang van het project gefactureerd.

Sluit je aan bij FERM

Blijf alert. Installeer updates en let op phishing mails. Gebruik MFA. En – voor alle bedrijven in de Rotterdamse haven – sluit je aan bij FERM. Zodat je daarnaast ook acute dreigingsinformatie kunt ontvangen, vragen kunt stellen aan de vertrouwde community om je heen, en ondersteund kunt worden in de stappen richting NIS2.

Kijk voor meer informatie op ferm-rotterdam.nl/lid-worden
Aan deelname is altijd een kosteloze proefperiode van 3 maanden verbonden.
Ook krijg je direct en zonder voorwaarden een voucher van 500 euro voor diensten uit ons portfolio.

En wist je dat je als participant mee kunt doen aan onze cybercrisistrainingen in mei en Cybernautics-FERM in juni? Volgens experts uit het veld is de waarde van de training en de oefening gelijk aan het tienvoudige van je deelname aan FERM. Directe value for money dus! | Lees meer op ferm-rotterdam.nl/cybernautics

Vind FERM ook op LinkedIn | Twitter

Deel dit bericht