FERM in cyberweerbaarheid
News 5 mei 2021

FERM: Samen Sterk in Cyberweerbaarheid

Weet u hoe afhankelijk uw organisatie is van IT?

Het staat nog op het netvlies van de haven, de grote cyberaanval in 2017 met als één van de grootste slachtoffers een dochter van logistiekbedrijf Maersk. Een totale schadepost van 300 miljoen euro onderstreepte de behoefte aan cybersecuritymaatregelen voor de gehele logistieke keten in de haven.

Een cyberaanval op een bedrijf in de haven heeft vrijwel zeker ook negatieve gevolgen voor andere bedrijven binnen de haven van Rotterdam. Binnen ons Haven Industrieel Complex zijn bedrijven sterk afhankelijk van elkaar, en onze processen zijn met elkaar verbonden. We zijn bovendien vrijwel allemaal afhankelijk van informatietechnologie (IT) en operationele technologie (OT). Dat biedt geweldige economische kansen, maar het maakt ons ook kwetsbaar. Een kwetsbaarheid waar we gezamenlijk in op kunnen treden. 

Flyer: meedoen met FERM

FERM is bestemd voor alle bedrijven in het sterk verbonden netwerk van ruim 700 bedrijven in het Haven Industrieel Complex. Uiteraard is daarbij oog voor de specifieke behoeften en diensten voor de verschillende bedrijven. In onderstaande flyers lees je wat FERM voor jouw organisatie kan betekenen, gespecificeerd voor klein-, midden- en grootbedrijf. 

FERM - samen sterk in cyberweerbaarheid (flyer kleinbedrijf) 

FERM - samen sterk in cyberweerbaarheid (flyer middenbedrijf)

FERM - samen sterk in cyberweerbaarheid (flyer grootbedrijf)