Handreiking NCSC
News 28 juni 2021

8 basismaatregelen cybersecurity: handreiking van het NCSC

Source: NCSC

Vandaag verscheen het Cybersecuritybeeld Nederland 2021, waarin de NCTV in samenwerking met het NCSC onder meer schrijft dat de digitale weerbaarheid van bedrijven en organisaties in Nederland onvoldoende op orde is en cybersecuritymaatregelen niet altijd worden genomen. Daarom werd in tandem ook de Handreiking Cybersecuritymaatregelen gepubliceerd, met acht maatregelen die elke organisatie zou moeten nemen om de informatiebeveiliging op een basisniveau te brengen. 

8 basismaatregelen

De Handreiking Cybersecuritymaatregelen van het NCSC is bedoeld om intern het gesprek te voeren over het cybersecuritybeleid, maar ook in contact met leveranciers over de veiligheid van hun producten en diensten. In de infographic, deels hierboven afgebeeld, zijn de acht basismaatregelen overzichtelijk weergegeven. 

Deze 8 maatregelen zijn volgens het NCSC noodzakelijk om jouw organisatie te beschermen tegen actuele digitale dreigingen, bedoeld als fundament voor effectieve cyberweerbaarheid. Daarnaast adviseert het NCSC om je proactief voor te bereiden op incidenten en in gesprek te gaan met andere partijen in de keten. 

Je vindt de handreiking op de website van het NCSC
of direct als PDF via deze link