Samen FERM staan betekent dat we samen met alle bedrijven in het sterk verbonden netwerk van organisaties in het Haven Industrieel Complex aan ketenveiligheid werken. Uiteraard is daarbij oog voor de specifieke behoeften van de verschillende bedrijven. Naast de website, nieuwsbrief en de openbaar toegankelijke Port Cyber Café’s bieden we een pakket met diensten aan die exclusief toegankelijk zijn voor participanten, de betalende leden van FERM. Zij mogen onder meer rekenen op actuele dreigingsinformatie met dank aan onze OKTT-status, en (inkoop van) trainingen en opleidingen in ons vakgebied, inclusief jaarlijks een gezamenlijke cybercrisistraining en -oefening.

CGI Cyberweerbaarheidsscan

FERM biedt participanten daarnaast een cyberweerbaarheidsscan aan: een organisatorische basisscan ter waarde van 1.500 euro, uitgevoerd door CGI. Op advies van de RvA van FERM krijgen bestaande én nieuwe participanten een voucher voor de scan, zodat zij deze naar eigen inzicht in kunnen zetten. Dat advies is door het bestuur overgenomen.

In aanvulling daarop krijgen participanten bovendien een voucher van 3.500 euro, die ingezet kan worden voor een uitbreiding op deze scan, voor een OT-scan of voor de uitvoer van een handelingsperspectief (training, awareness campagne, et cetera). FERM dient hierin als (gezamenlijk) inkoop-portal.

Vouchers voor participanten

Deelname aan FERM kost 3.500 euro per jaar voor een looptijd van drie jaar (tot einde 2023) plus éénmalig 1.500 euro aansluitkosten. Dankzij bovenstaande constructie met vouchers is 5.000 euro van die investering al direct vrij inzetbaar voor een inzichtelijke scan en één of meerdere trainingen.

Voor bedrijven die de basisscan aantoonbaar niet nodig hebben, bijvoorbeeld omdat zij ISO27001-gecertificeerd zijn, is de waarde van de vouchers het volledige bedrag van 5.000 euro. We gaan uit van deelname binnen de huidige contractduur tot en met eind 2023. Uiteraard worden de kosten van het lidmaatschap berekend op basis van de resterende maanden van het lopende kalenderjaar.

Sluit je aan bij FERM

Blijf alert. Installeer updates en let op phishing mails. Gebruik MFA. En – voor alle bedrijven in de Rotterdamse haven – sluit je aan bij FERM. Zodat je daarnaast ook acute dreigingsinformatie kunt ontvangen, vragen kunt stellen aan de vertrouwde community om je heen, en ondersteund kunt worden in de stappen richting NIS2.

Kijk voor meer informatie op ferm-rotterdam.nl/lid-worden
Aan deelname is altijd een kosteloze proefperiode verbonden.

En wist je dat je als participant mee kunt doen aan onze cybercrisistrainingen in mei en Cybernautics-FERM in juni? Volgens experts uit het veld is de waarde van de training en de oefening gelijk aan het tienvoudige van je deelname aan FERM. Directe value for money dus! | Lees meer op ferm-rotterdam.nl/cybernautics

Vind FERM ook op LinkedIn | Twitter

Deel dit bericht