Ze vliegen, rijden, klimmen en varen in de haven: drones. Deze robots zijn er voor onze veiligheid, maar hoe houden we de drones zelf veilig?

Op donderdag 22 april aanstaande is er weer een FERM Port Cyber Café, met als thema Drones en Veiligheid. Ook deze editie van onze bijeenkomsten is helaas nog steeds niet fysiek in een echt café middenin de Rotterdamse Haven, maar nog even digitaal vanuit een studio, zodat iedereen ons weer op veilige afstand kan volgen.

Drones en veiligheid

Het FERM Port Cyber Café staat deze keer in het teken van Drones. De robots zijn er voor onze veiligheid, om indringers te betrappen, te kijken of er geen illegale lozingen zijn, zwakheden in constructies te detecteren en op plekken te komen die voor de mens te gevaarlijk of überhaupt niet toegankelijk zijn. Maar hoe houden we de drones zelf veilig? Hoe hack je ze en wat kunnen we daartegen doen? Wat mag je wel en niet doen met drones?

We praten hierover met twee experts: een die drones maakt, en een andere die drones hackt. David Smits is CTO van Terra Inspectioneering en gaat ons laten zien hoe hun drones op de meest moeilijk bereikbare plaatsen in de haven inspecties doen. Ze communiceren via de cloud. Hoe is dat beveiligd?

Wilfred Vos is security consultant bij Fox-IT en heeft in het verleden ook onderzoek gedaan voor het innovatiecentrum van de Luchtmacht naar verdachte drones. Tijdens zijn studie aan de Hogeschool Rotterdam won het team waar hij in zat de Final Hack competitie met de Delta Raptor, die automatisch drones hackt en ze uit de lucht haalt. Hij laat zien hoe je drones hackt en wat wel en niet mag.

Details
Datum: donderdag 22 april
Locatie: digitaal (link volgt na aanmelding)
Start: 16.00 uur, einde 17.00 uur.

Aanmelden Port Cyber Café 
We hopen je op donderdag 22 april weer van harte welkom te heten. Aanmelden kan per e-mail via ons Port Cyber-adres: aanmelden@ferm-rotterdam.nl. Je ontvangt vervolgens vóór die datum de juiste link om deel te nemen.

Sluit je aan bij FERM

Blijf alert. Installeer updates en let op phishing mails. Gebruik MFA. En – voor alle bedrijven in de Rotterdamse haven – sluit je aan bij FERM. Zodat je daarnaast ook acute dreigingsinformatie kunt ontvangen, vragen kunt stellen aan de vertrouwde community om je heen, en ondersteund kunt worden in de stappen richting NIS2.

Kijk voor meer informatie op ferm-rotterdam.nl/lid-worden
Aan deelname is altijd een kosteloze proefperiode verbonden.

En wist je dat je als participant mee kunt doen aan onze cybercrisistrainingen in mei en Cybernautics-FERM in juni? Volgens experts uit het veld is de waarde van de training en de oefening gelijk aan het tienvoudige van je deelname aan FERM. Directe value for money dus! | Lees meer op ferm-rotterdam.nl/cybernautics

Vind FERM ook op LinkedIn | Twitter

Deel dit bericht